Afholdt
25/ 04
2020
Klassisk Sal

Kl. 21:30

Dagsbillet: 295,-

Partout: 475,-

Studerende: 20% rabat

Varighed: Ca. 60 minutter

Mags

Glæd dig til at opleve Mags og mange flere af morgendagens stjerner ved Musikkens Beat 2020 i Aalborg. Nye navne offentliggøres løbende.

Om Mags

Den 25. januar debuterede én af Danmarks nye artister, Mags. Debut-singlen hedder ’You’re in his bed, I’m in his head´.  

Bag Mags gemmer sig den 23-årige Margrethe fra Ry, som ikke kommer ud af en musikalsk baggrund, men hurtigt fandt sin vej ind i sangskrivning, da hun altid har følt sig fuld af ord, der måtte have et outlet. Det startede allerede i en alder af 12 år i form af digte, som senere hen føltes tomme uden en lydside, og det drejede sig dermed naturligt over i sange, da hun samlede guitaren op som 14-årig. Det blev derfor helt fra starten en meget selvbiografisk måde at skrive sangtekster på, og det har hængt ved lige siden.

Det var ikke selvskrevet, at musikken skulle være levevejen for Mags. Grundet hendes konstante lyst til at forstå mennesker og deres sammenspil, har NGO-verdenen også altid fyldt meget. Hun stod derfor allerede i gymnasiet overfor spørgsmålet, om musikken var mere end blot hendes måde at forstå verdenen omkring hende på. Men efter to akademisk fokuserede år på kostskole i Costa Rica med utallige aftener tilbragt i selskab med guitaren på den lokale fodboldbane, stod det klart, at det ikke længere var et valg. Musikken var mere end hendes private dagbog. 

Mags skulle finde sin lyd og finde ud af, hvem hun var som artist. Turen ledte hende først til Berlin og derefter til New York, hvor hun brugte dagene på at skrive musik, spille open mics og møde andre musikere. Hun søgte at få en reaktion på sine sange i en by, som kunne rumme og udfordre hendes eksperimenterende tilgang til musikken. Hun blev også her konfronteret med den alvorlige sceneskræk, hun led af, og dernæst overkom hun den. Tiden i New York var fyldt med inputs og det var blandt vennerne i New York at Margrethe blev til Mags. Musikalsk blev der i perioden også skabt et lydbillede i hendes hoved, som transcenderede hendes guitarspil. Det lydbillede tog hun hjem til Danmark for at realisere i studiet. En lyd som hun selv beskriver som ærlig skandinavisk elektronisk pop med kant. 

Nu står Mags så her, med sin egen lyd, og er klar til at lade musikken flyde ud og indtage den danske musikscene anno 2019 med debutsinglen You’re in his bed, I’m in his head.

Læs og lyt

Video
Spotify
Facebook
Instagram

Køb din festivalbillet

Køb din billet her.